Beweging

Hardlopen als therapievorm

Als ervaren loper, maar ook als therapeut en ‘lichaamswerker’ weet ik: ons lichaam is gemaakt om te bewegen! Ik zag het dan ook als een voorrecht, toen ik in 2007 running-therapie mocht aanbieden bij PSYQ; hardlooptraining op therapeutische basis dus. Een baan die mij op het lijf geschreven was. 

Ik heb dat 8 jaar gedaan, totdat dit helaas uit de zorg wegbezuinigd werd. Heel jammer, omdat ik in die periode echt wonderen zag gebeuren. Mensen met een psychiatrische achtergrond transformeerden en konden soms zelfs weer volledig terugkeren in het maatschappelijke leven. Simpelweg omdat de balans werd hersteld tussen emotionele en/of mentale overbelasting en fysieke onderbelasting. 

In de psychiatrie benadrukken ze meestal het probleem of het ziektebeeld. Terwijl we bij ‘running-therapie’ juist versterken wat gezond en goed is: het fysieke. En wat aandacht krijgt groeit! 

Mijn enthousiasme en gedrevenheid om deze krachtige remedie bij zoveel mogelijk mensen aan te bieden blijft groeien tot op de dag van vandaag. 

Wat kan hardlopen of weer in beweging komen veel betekenen voor zo ontzettend veel mensen met zo veel uiteenlopende klachten. Ook preventief werkt het natuurlijk bijzonder krachtig. En het is perfect te combineren met de massages en andere therapeutische sessies die ik verzorg.

Biefit Loopschool Westland

Toen mijn baan bij PSYQ ophield, heb ik mijn eigen loopgroepen en uiteindelijk zelfs mijn eigen Biefit Loopschool Westland (BLW) opgericht. Dit doe ik naast Welzijnspraktijk Edelman. Deze twee bedrijven sluiten natuurlijk naadloos op elkaar aan. In essentie komt alles wat ik doe neer op het optimaliseren en stimuleren van het zelf-genezend vermogen van het lichaam. De balans herstellen tussen mentale overbelasting en fysieke onderbelasting. 

Via BLW bied ik diverse buitenactiviteiten aan, zoals: , Mindful hardlopen, van tijd tot tijd Yoga running en zomeravondwandelingen. De activiteiten vinden op verschillende dagen en tijden plaats.

In feite is er voor elk wat wils: van rustig wandelen, mindful hardlopen tot meer prestatie gericht hardlopen op de maandagavond of zaterdagochtend. Kijk voor meer info op: www.biefitloopschoolwestland.nl.

“(Hard)lopen kan zo veel betekenen voor ontzettend veel mensen met uiteenlopende klachten.

Mindful Hardlopen

Iedere woensdagochtend en zaterdagochtend tussen 09:30 en 11:00 uur bied ik Mindful Hardlopen aan. Dit is een goede methode voor de ontwikkeling van (meer) lichaamsbewustzijn. 

We trainen dan in een gezellige groep vanaf diverse mooie locaties in en om het Westland. Meer details over dit type training, maar ook praktische zaken, zoals de locatie en de investering, zijn te vinden op www.biefitloopschoolwestland.nl. 

Veel mensen waarderen deze bijzondere trainingen omdat ze elke week weer anders, dus afwisselend en leuk zijn en altijd in de natuur. Verder besteden we ook aandacht aan het lichaam als geheel, dus soepele beweging, de ademhaling, ontspanning, kracht en meer!

Gratis proefles

Wil jij ook (weer) in beweging komen? Maar twijfel je welke activiteit het beste bij je past? Ik bied je graag de mogelijkheid om gratis proefles mee te doen. Zo kun je eens vrijblijvend kennismaken met mijn manier van training geven en met de groep.

Neem wel graag vooraf even contact met mij op, zodat ik weet dat je meedoet en we even de praktische details, zoals locatie en tijd kunnen doornemen. Samen met een vriend of vriendin deelnemen kan natuurlijk ook. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Meer informatie over alle activiteiten vind je op www.biefitloopschoolwestland.nl.