Achtergrond & opleiding

Het leven zelf

De belangrijkste opleiding die een mens kan doen, is het leven zelf. Die opleiding volg ik al sinds 1965 en deze gaat door tot op de dag van vandaag. Want in die zin, zijn we nooit uitgeleerd en blijven er elke keer weer nieuwe uitdagingen op ons pad komen. Uitdagingen en ervaringen die niet altijd leuk of eenvoudig zijn, maar die ons wel de kans geven om ons verder te leren, te ont-wikkelen en te groeien.

Regelmatig vraag ik mezelf af of ik het nog leuk vind wat ik doe of dat aanvulling of bijsturing nodig is. Zodat ik met passie en vanuit hartsverbinding kan blijven werken. Ik geloof ook dat het de bedoeling is van het leven dat je blij wordt van wat je doet. Ik kan in elk geval met volle overtuiging zeggen: “Ik hou van mijn werk en doe het met veel toewijding en liefde!”. 

Diverse opleidingen en cursussen

Ik begeleid mensen om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen, gezond(er) en vitaler te worden, lichamelijk maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau (de vier dimensies) om zodoende de balans en harmonie zoveel mogelijk te optimaliseren. 

Mijn streven is om mijn cliënten te laten ervaren hoe (genees)krachtig ze zelf zijn en hoe ze zich kunnen (leren) afstemmen op de voor hen juiste frequentie. De diverse werkvormen die ik aanbied zijn op elkaar afgestemd en allemaal bedoeld om te harmoniseren en balans te brengen in de vier dimensies van het leven.

In de loop der jaren heb ik diverse opleidingen en cursussen afgerond op het gebied van deze werkvormen, die ik in mijn welzijnspraktijk vaak combineer. 

“De belangrijkste opleiding die een mens kan doen, is het leven zelf.“

Energetisch lichaamswerk en sensi therapie

In mijn opleiding bij de 4d life academy leerde ik prachtige werkvormen zoals o.a. shiatsu, Chi Nei Tsang en energetisch lichaamswerk

Zoals kenmerkend voor veel kwalitatief goede spirituele opleidingen werd er hier ook veel aandacht besteed aan het eigen bewustwordingsproces en de spirituele ontwikkeling. Daarnaast volgde ik de sensi therapie opleiding met succes en ben ik dus gekwalificeerd sensi therapeut.  

Chi running en bewust bewegen

In 2007 heb ik mijn welzijnspraktijk opgericht, die ik perfect kon combineren met mijn toenmalige werk als sporttherapeut bij de Parnassia/BAVO groep. Helaas werd ik in 2014 boventallig verklaard binnen de GGZ. De oprichting van mijn eigen Mindful (hard)loopgroepen vond twee jaar eerder plaats. Naast de nodige diploma’s die ik haalde bij de Atletiekunie, heb ik me gespecialiseerd in Bewust Hardlopen bij REactive. Dit vloeide voort uit de specialisatie Chi Running bij dezelfde organisatie. Inmiddels heb ik ruim 33 jaar ervaring als trainer van uiteenlopende soorten loopgroepen. 

De laatste 11 jaar daarvan heb ik me gespecialiseerd in de combinatie (hard)lopen en mindfulness. In 2018 heb ik Biefit loopschool Westland opgericht.

Ademcoach

In 2016/2017 volgde ik een opleiding tot ademcoach bij Adem en Stem. In deze intensieve 8-daagse opleiding heb ik ervaren welke enorme helende kracht de ademhaling in zich heeft. Een eenvoudige tool, die voor iedereen beschikbaar is. En die je zowel individueel als in groepsverband kunt inzetten en letterlijk en figuurlijk heel veel lucht en ruimte kan geven.

Diverse elementen uit deze ademopleiding, pas ik dagelijks toe in mijn praktijk, maar bijvoorbeeld ook in mijn looptrainingen, die inmiddels een rijke combinatie vormen van beweging, meditatie, ademwerk, yoga en martial arts. 

Spiritueel werker

In 2020 rondde ik mijn meest recente grote opleiding af tot ‘Spiritueel Werker’. Deze fantastische 4-jarige opleiding volgde ik bij Spiritueel Centrum Aurora

Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik via deze weg een nog grotere verdiepingsslag kon maken in mijn eigen (spirituele) bewustzijnsontwikkeling. Ook heb ik hier diverse mooie werkvormen geleerd of verder verdiept die ik in mijn praktijk toepas:

Merkaba Heler

Tevens heb ik bij spiritueel centrum Aurora zes niveaus van de opleiding tot meervoudig Merkaba Heler gedaan. Dit is een bijzonder krachtige vorm van heling. Eind 2021 behaalde ik met niveau 6 het hoogste niveau van ‘Smaragdorde Kosmisch Heler’. 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Ik combineer nu vaak -uiteraard altijd in overleg met de cliënt- diverse vormen lichaamswerk met Merkaba heling. Dit blijkt een bijzonder krachtige combinatie te zijn. Er komt meestal een uiterst heldere stroom energetische informatie tot stand waarmee de cliënt een waardevol advies krijgt ten bate van zijn of haar (ont-wikkelings-)proces.

Zoals ik aan het begin al aangaf, geloof ik dat een mens nooit uitgeleerd is. 

Regressie & reïncarnatietherapie

In 2022 volgde ik de jaartraining en een verdiepingsmodule ‘Regressie & reïncarnatietherapie’ bij
Maarten Oversier. Wederom een zeer boeiende opleiding, nu op het gebied van voorouderlijke patronen en traumaverwerking. 

Zoals Maarten ook zegt: “Het is ongelofelijk hoe het verleden ons beïnvloedt, terwijl we daar gemiddeld maar nauwelijks besef van hebben. Vorige levens, onze voorouders, de invloed van de katholieke kerk, wereldoorlogen, onveiligheid en vele andere ontberingen liggen vaak ten grondslag aan onze actuele klachten en aandoeningen.”

Ik beschouw het inmiddels als de ‘missing link’ bij veel andere therapievormen. Oftewel: iets wat
eigenlijk nooit overgeslagen mag worden in een therapeutisch behandeltraject bij psychische,
emotionele en vaak ook fysieke aandoeningen. Lees er hier meer over.