Retraite week in Frankrijk: nieuwe data volgen!

De magie van OER, de magie van de Morvan

In de zomer van 2022 ontdekten wij de magie van de Morvan. Overweldigd door de natuur, allebei in onze eigen gedachtewereld, liepen we in stilte door de bossen tijdens een lange wandeling. En plots zeiden we op hetzelfde moment tegen elkaar: “Als we dit intense gevoel toch eens konden delen met anderen.” Een intens gevoel van innerlijke rust, van dankbaarheid naar moeder Aarde en van thuiskomen in onszelf. 

En hier zijn we dan. We nodigen je uit om jezelf een week lang door ons mee te laten voeren door de ‘Kracht van OER, de kracht van de Morvan’. Een week om ín en mét alle elementen te zijn, om het vuur in jezelf te ervaren. Jouw levensenergie, jouw OER. 

Het programma

Dat doen we door een programma aan te bieden met een perfecte balans tussen fysieke inspanning en mentale ontspanning. In die balans bevindt zich de ruimte om naar je intuïtie te gaan en je binnenste te laten spreken. Om heerlijk met jezelf te zijn samen met anderen.

Het programma zit vol activiteiten, en toch houden we het simpel. Dat lijkt een contrast maar is het in onze ogen juist niet. We gaan naar de basis van ontdekken, ervaren en genieten. En hoe meer jij je kunt overgeven aan Moeder Aarde, kan ontspannen door in te spannen, hoe sterker je jouw kracht zal voelen.

“Nee, we hebben niet meer slaap nodig. Onze ziel is moe, niet ons lijf. Wat we nodig hebben is de natuur. 
Magie. Avontuur. Vrijheid - en waarheid. We hebben stilte nodig. 
We hebben niet meer slaap nodig. We moeten wakker worden en gaan leven."

Impressie van de week (onder voorbehoud van wijzigingen want we hebben veel mogelijkheden. Bovendien zal de week op een organische manier vorm gaan krijgen)

Dag 1

Aankomst tussen 16.00-17.00 uur bij boerderij Les Quatre Soeurs in Les Diolots, Château-Chinon, dorpje verkennen, avondmaaltijd, intentie voor de week bij het kampvuur met inspiratiekaart en duiding. 

Dag 2

Geleide meditatie voor het ontbijt, lange wandeling met picknick-lunch, tijd bij de boerderij en avondmaaltijd, relaxen met vuur-sterren-muziek.

Dag 3

Dippen in meer of rivier gevolgd door korte wandeling of hardlooprondje (wat je wilt) met picknick-ontbijt, houthakken en/of het perfecte plaatje schieten, lunch, bezoek aan (verrassing!!!) met stiltewandeling en diner, nagenieten bij de boerderij.

Dag 4

Ontbijt, hopi-wandeling in de bossen, lunch, cacao-ceremonie en verbonden ademen op een magische plek, avondmaaltijd en nazit met talking-stick.

Dag 5

Geleide meditatie en ontspannende lichaamsoefeningen, ontbijt, lange wandeling met picknick-lunch in bos en bij de waterval, vrije tijd in de middag, avondmaaltijd, numerologie en spontane invulling van de avond.

Dag 6

Op bezoek bij… (verklappen we nog niet maar reken op ‘klein geluk’) met ontbijt en wat lichaamswerk, wandeling, lunch bij de boerderij, verdieping in jouw intentie met werkvorm, diner op locatie bij… (verrassing!!!).

Dag 7

Korte hardloop sessie of wakker-wordt-wandeling (wat je wilt) inclusief krachttraining, ontbijt, Wim Hof ademtechniek en dip in meer De Pannecière, picknick-lunch. De avond: avondmaaltijd en feestelijke en fijne afsluiting van de week met o.a. ecstatic dance (dansen / bewegen met jezelf met de ogen dicht)

Dag 8

Ontbijt en vertrek.

* Misschien kom je iets tegen in jezelf wat je wel wilt delen maar niet in de hele groep. Dan is er persoonlijke aandacht voor je van George of Wendy

Praktische informatie

De locatie: wij zijn deze week te gast in de gerenoveerde en gezellige boerderij van Lex en Karin Thoen ‘Les Quatre Soeurs’ in Les Diolots (Château-Chinon, Frankrijk) gelegen in het beschermde Regionaal Natuurpark Morvan. Dit is circa 750 km rijden (vanuit Westland) en goed te doen in één dag. 

De kosten van deze volledig begeleide retraite-week bedragen € 1250,- (inclusief btw) *. Dit is een all-in prijs voor 7 overnachtingen, alle maaltijden inclusief lunches/diners op de boerderij (drankjes bij lunches/diners/tussenstops op locatie zijn voor eigen rekening) en 6 volledig begeleide retraite-dagen. Het enige wat niet binnen de prijs valt, is de heen- en terugreis.

Eten & drinken en kamers: tijdens de lunches nuttigen we geen alcohol. Bij de avondmaaltijden serveren we een wijntje of biertje voor wie daar trek in heeft. Met mate, opdat je zo dicht mogelijk bij jezelf kunt blijven. Je verblijft met twee of drie personen op een kamer (eenpersoonsbedden).
* Deze prijs is voor particulieren. Wanneer je als ondernemer meegaat en kiest voor deze reis als bewustzijns-coaching bedraagt de prijs € 1250,- exclusief btw.

George Edelman

“Mijn roep van binnenuit resoneert met de geluiden en de stilte in de natuur. De OER-frequentie is waarop ik afgestemd wil zijn.”

Mijn persoonlijke zoektocht naar deze pure frequentie is inmiddels uitgegroeid tot een gepassioneerde ontdekkingsreis. De innerlijke radioknop waarmee ik deze kan vinden weet ik inmiddels feilloos te vinden en te bedienen.

Stilte en geluid zijn belangrijke factoren maar het is meer dan dat. Het heeft ook te maken met het vasthouden van harmonie en balans. Denken moet in balans zijn met doen, actie moet in balans zijn met rust, donker moet in balans zijn met licht oftewel mannelijk/vrouwelijk, Yin & Yang.

Het spirituele aspect is voor mij net zo goed vol in de actie als in diepe meditatie gaan. Ik koester het weten dat het leven het beste met mij voorheeft en daarom neem ik de volledige verantwoordelijkheid voor alles wat er gebeurt en zich manifesteert in mijn leven. Mijn leven is een kans de beste versie van mezelf te zijn.

Wendy van Es

Forever – is composed of nows -‘, zegt Emily Dickinson in een van haar gedichten. Oftewel: elk moment in de tijd, elk moment dat ooit was of zal zijn, is een ‘nu’. Voor mij betekent het dat ik van ‘nu’ naar ‘nu’ ga en dat elk moment van evenveel waarde is. Bewust voelen wat nú is – geluk, verdriet of ongemak – geeft me inzichten waar ik met denken niet kom. Op die momenten spreekt de intuïtie, het innerlijk weten.

“Mezelf leren kennen door al lange tijd het pad van bewustwording te bewandelen: het maakt me wie ik op elk moment ben.”

Vorig jaar volgde ik de intense en intensieve leergang ‘Intuïtief Leiderschap’ van Kernzaken. Toepasbaar op mijn werk in een managementfunctie en bovenal als eerste op mijzelf. Een opleiding waardoor ik me mijn OER weer begon te her-inneren: wat klopt voor mij? Waar sla ik op aan? Hoe zet ik een verlangen om in werkelijkheid? Hoe treed ik weer in verbinding met mezelf wanneer ik die kwijt ben? En vandaaruit weer met anderen?

Wat ik leerde werd versterkt tijdens een fantastische maand in de Morvan. Omgeven door natuur en stilte, flinke fysieke inspanning afgewisseld met heerlijke ontspanning. Wat een levensenergie! Het heeft geleid tot dat wat ik onder andere nu, in mei, voor onze gasten wil betekenen: faciliteren om magie te beleven, naar binnen te gaan en daar het innerlijk vuur aan te treffen.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden om deze OER-week samen met ons te beleven? Meld je dan aan via het contactformulier onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Klik hier voor de voorwaarden en wijze van (aan)betaling.

Het aantal plekken is beperkt, dus heb je interesse, weer er dan snel bij!