Massages

Een voorrecht

Het mogen aanraken van een lichaam beschouw ik als een voorrecht. Je kunt het lichaam zien als een tempel waarmee we ons als mens kunnen manifesteren. Het is als een palet en tegelijkertijd een enorme database. De kunst van het aanraken is iets wat in de loop der jaren steeds verfijnder is geworden.

Ik masseer sinds 1991 en dit proces van verfijning stopt nooit. Het zorgt voor een steeds subtielere afstemming op de (behoeften van de) cliënt. Hierdoor kan hij of zij zich in vertrouwen overgeven. Volledige aanwezig zijn in het moment tijdens een behandelsessie veroorzaakt bij de ontvanger nagenoeg altijd een effect van rust en ontspanning tot in de diepste lagen van het totale zijn.

Energetische toegangspoorten

Het lichaam biedt energetische toegangspoorten tot die diepere lagen waar zoveel informatie ligt opgeslagen. En die data zijn afkomstig vanuit alle lagen binnen het totale menselijke systeem.

In de behandelruimte worden alle zintuigen op een ontspannende manier gevoed. Door die ontspanning ontstaat er ruimte voor de zaken die op dat moment om aandacht vragen. Zaken die naar het bewustzijn willen komen om gevoeld of gehoord te worden. 

Van het leven krijgen we allemaal de gelegenheid om datgene volledig te ervaren wat zich aandient. 
En eveneens krijgen we de gelegenheid om kennis te maken met de mentale stoorzender die daar vaak tussen zit. De uitdaging is, ze beide te omarmen. 

“Het lichaam is als een palet en tegelijkertijd een enorme database aan informatie.“

Dubbele focus

Als je als gever en ontvanger de aandacht volledig richt op het aanraken en het aangeraakt worden dan ontstaat er focus van binnenuit en van buitenaf. Oftewel: de aandacht wordt uitsluitend en dubbel gericht op de fysieke dimensie. En via die ingang kom je dan als vanzelf uit bij andere dimensies: de emotionele, mentale en spirituele lagen.

Het innerlijk mechanisme van mentale controle krijgt door dit proces minder aandacht en verdwijnt daardoor als vanzelf meer naar de achtergrond. De natuurlijke doorstroming van energie afkomstig uit alle lagen krijgt een subtiele en respectvolle impuls. Dit is de reden dat mijn cliënten na een behandeling het gevoel kunnen hebben terug te komen uit een soort diepe trance.

Grote gereedschapskist

Als het stroomt dan maakt het niet uit wat ruimte vraagt. Of er nu wat tranen vloeien of een volledig ruimtelijk senang zijn ervaren wordt, het is allemaal precies goed zoals het is. Dit is de manier waarop ik lichaamswerk zie, benader en aanbied. 

Ik kan putten uit een grote ‘gereedschapskist’ aan werkvormen die ik mij in de loop der jaren eigen heb gemaakt zoals sportmassage, acupressuur, Chi Nei Tsang, Shiatsu, polariteitsmassage, ontspanningsmassage, massagetherapie, Merkaba heling, cranio sacraal en meer.

In overleg met de cliënt, sluit ik een massagebehandeling vaak af met een korte Merkaba heling. Zodat belangrijke thema’s, vraag- of aandachtspunten meteen optimaal ondersteund worden.

 

Sportmassage

Sportmassage is gericht op ontspanning en herstel voor of na sportieve inspanning. Maar eveneens maak ik hierbij de vertaalslag van wat het lichaam te vertellen heeft en je duidelijk wil maken. Overbelastingblessures kunnen zodoende worden behandeld, maar liefst natuurlijk worden voorkomen.

Niet iedereen is zich ervan bewust, dat we bij (intensieve) sportbeoefening iets extra’s van het lichaam vragen. Iets extra’s teruggeven is dan zeker geen overbodige luxe. Dat is een respectvolle benadering, ondersteuning en verzorging van het fysieke lichaam. Waarbij je tevens beter in contact blijft met het lichaam en wat dat nodig heeft. 

Natuurlijk werpt dit ook z’n vruchten af als het gaat over sportgenot en -plezier. Want als je ervan houdt om lekker te sporten en te bewegen dan is het belangrijk dat je dat ook ongehinderd kunt (blijven) doen. 

 

Bewegen in de buitenlucht

Naast (sport)masseur ben ik al mijn leven lang een enorme liefhebber van sport en beweging. Op dat vlak bied ik eveneens een hele serie activiteiten aan. Lees hier meer over op mijn pagina over beweging.

Van mindful hardlopen tot wat meer prestatiegericht hardlopen. Er is voor elk wat wils! Vooral in de buitenlucht waar de natuur met al z’n pracht, praal en de seizoenen diep ervaren kan worden. Vanuit deze complete ervaring kan ik je dus deskundig behandelen en adviseren, ongeacht welke sport je beoefent. Vragen of twijfels? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.