Meer informatie over het Spiritueel Zomer Festival

Meer info over systemisch werk / familie-opstelling:
Ieder mens maakt deel uit van verschillende systemen. Je gezin van herkomst/familie en de organisatie waarin je werkt zijn voorbeelden van systemen. In zo’n systeem heb je jouw eigen plek ingenomen en die plaats bepaalt bewust en onbewust wat je doet, hoe je zaken aanpakt en waarom. Als dat belemmerende patronen zijn, stagneert jouw groei en ont-wikkeling. 

Dus wil je een vrijer mens zijn, dan is inzicht krijgen de eerste stap tot verandering! Soren Kierkegaard, een Deense filosoof zei het al: “Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen.” 

Systemisch werk biedt inzicht met behulp van een opstelling. Jij brengt een vraag in die te maken heeft met jouw verlangen tot groei en we maken een ruimtelijke beeld van de situatie waarbij andere deelnemers als representant worden ingezet.

Het zichtbaar maken zet veel in beweging, de representanten laten zien waar onbalans ervaren wordt in het systeem. Jij voelt en ervaart dat tot op zielsniveau mee door de energetische werking binnen het “wetende veld” van de opstelling.

Door met zorg en aandacht iedereen binnen de opstelling op zijn plek te zetten, kan de orde herstellen en wordt letterlijk en figuurlijk naar heelheid toe bewogen. Dit brengt ontspanning in het systeem waardoor de liefdesenergie kan gaan stromen en jij verder kunt met je eigen groeiproces. 

Nieuwsgierig naar deze prachtige werkvorm of al redelijk thuis in systemisch werk? In beide gevallen ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen. George en ik begeleiden met veel liefde deze middag verschillende familie opstellingen.
Jolanda Versteegen


Meer over (de werking van) cacao:
Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren, helemaal terug naar Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid-Amerika, gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Pure cacao wordt gebruikt als een hartopenend medicijn voor mensen om veilig ontwaken, openbaring en innerlijke genezing te ervaren. Cacao wordt gebruikt in een heilig medicinaal ritueel, waarbij intenties worden vastgesteld en eenmaal geconsumeerd, euforische toestanden worden ontgrendeld, negatieve emoties worden vrijgegeven en we in staat zijn om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam.


Meer over Kundalini-yoga:

Met deze vorm van yoga kun je een hogere staat van bewustzijn bereiken, maar ook praktische oefeningen doen om jaren jonger te lijken. Grondlegger Yogi Bhajan begon als kind al met zijn spirituele zoektocht. Hij liet de wereld talloze yogascholen na en een geliefd theemerk.


Meer over Ecstatic dance:
Ecstatic Dance is een “bewuste” vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier.

Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal basis regels:

  • Tijdens het dansen wordt niet gepraat; geluid maken mag wel;
  • Respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen;
  • Dansen op blote voeten;
  • Geen alcohol, drugs, sterke geurtjes.


Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners.
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: ‘Staat hij (zij) er open voor?’ Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie. Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar.