Ademwerk

Wat is ademen?

Wat is ademen precies, waartoe dient het, wat gebeurt er met je tijdens een ademsessie?

‘Verbonden ademen’ is een werkvorm, dus niet een manier om in het dagelijkse leven te ademen. 

Door hiermee te werken, creëren we -ik als facilitator en jij als ontvanger- een gelegenheid om beperkende overtuigingen in het bewustzijn te krijgen. Beperkende overtuigingen en gewoontepatronen hebben vaak een negatieve invloed op een normaal en rustig adempatroon. Daarnaast belemmeren ze je om voluit te leven en in je kracht te staan. De moeite waard dus om hier actief mee aan de slag te gaan. 

 

Breed toepasbaar

Een optimale ademhaling werkt herstellend op heel veel soorten klachten zoals hyperventilatie, astma, bronchitis, hoofdpijn, migraine, rugpijn, slaapproblemen, depressie, concentratieproblemen en chronische vermoeidheid. Vaak zijn dit symptomen van onderliggende lagen, die aandacht vragen.

De ademhaling kan je ook helpen als je last hebt van negatieve overtuigingen, vastzittende emoties, jezelf niet kunnen uiten, oordelen en zelfveroordelingen, relatieproblemen, het moeilijk vinden blije gevoelens toe te laten, onvoldoende kunnen genieten, opgekropte boosheid voelen en bij het verwerken van je angsten. In die zin is zoiets eenvoudigs als ‘ademhalen’ dus heel breed inzetbaar.

Diepere lagen

Ben jij je bewust van je ademhaling? En van de mogelijkheden die deze ’tool’ jou biedt?

De werkvorm ‘verbonden ademen’ is een effectieve manier om diepere lagen in jezelf te ontdekken. Je verschaft jezelf via de ademhaling toegang tot de diepere lagen in je onderbewustzijn. In deze gebieden bevinden zich juist vaak beperkende en valse overtuigingen. Deze kunnen ten grondslag liggen aan het niet tot wasdom komen, het niet gedijen. En het dus onvoldoende kunnen leven van jouw potentieel.

Maar verbonden ademen biedt meer! Zo is het ook een effectieve en eenvoudige manier om het zelf-genezend vermogen van lichaam en geest te ondersteunen. 

Door dit ademwerk breng je enorm veel zuurstof in het lichaam, ook op plekken waar het normaal (met een normale ademhaling) niet komen kan. Je omzeilt de beperkende kracht en macht van het denken. Energie kan (weer) gaan stromen en blinde vlekken kunnen daardoor in het licht komen.

 

JA zeggen tegen het leven

Verbonden ademhalen is een bijzonder krachtige methode om weer in contact te komen met je zuiverste vorm van zijn, met je zielskern. 

Je ademhaling veranderen en meer bewustzijn verkrijgen in de manier waarop je ademt, zorgt eigenlijk dat je ‘lichter’ gaat leven. Dat wil zeggen: dat je gaat leven vanuit je natuurlijke kracht. Je gaat je weer vitaler voelen, krijgt meer energie en je voelt je gelukkiger en blijer. Ook leer je jezelf beter kennen. Kortom: je gaat weer volledig leven vanuit jezelf met al jouw natuurlijke kwaliteiten en gaven! Ademen is in mijn ogen dan ook JA! zeggen tegen het leven. Adem je beperkt dan leef je ook beperkt.

“Adem je beperkt, dan leef je ook beperkt.“

Levensveranderend!

Want ook al is ademhalen iets wat we allemaal iedere dag doen, het gebeurt bijna altijd ongemerkt en onbewust. Pas als je echt lichamelijk ongemak gaat ervaren, bestaat er een kans dat je je meer bewust wordt van je eigen ademhaling. 

Misschien adem jij onvolledig, oppervlakkig, onregelmatig of te gehaast in? Jouw ademhaling laat zien hoe je op dit moment in het leven staat. Ervaar je stress, leef je gehaast en gejaagd, kom je veel tekort, de manier waarop je ademhaalt, laat het patroon zien. Want we passen onze ademhaling aan om niet echt te hoeven voelen. Hoe mooi en bijzonder is het dat slechts één ademhalingssessie je leven al kan veranderen!

Goede resultaten

Bij de volgende thematieken heb ik deze ademhalingstherapie al toegepast met goed resultaat:

 • Stress
 • Depressiviteit
 • Angst om voluit te leven
 • Doodsangst(en)
 • Negativiteit
 • Levensangst
 • Burn-out
 • Angst om onder mensen te zijn
 • Astma
 • Traumaverwerking/Nachtmerries
 • Futloosheid
 • Opgeslagen en niet verwerkte emoties
 • Faalangst
 • Gebrek aan (zelf)vertrouwen.

Verstikkende of belemmerende patronen

Tijdens de eerste ademsessie observeer en analyseer ik jouw ademhaling en leg ik de patronen bloot die in jouw leven zorgen voor verstikkende of belemmerende blokkades. Tijdens opeenvolgende sessies ervaar je meer en meer wat een andere ademhaling jou (allemaal) kan brengen. Je gaat zien en vooral voelen wat ware ruimte en vrijheid voor jou betekenen.

Ik nodig je van harte uit kennis te komen maken met mijn verbonden ademwerk. Om aan de slag te gaan met jouw specifieke thematiek en vragen. Een uitgelezen kans om je leven definitief een andere wending te geven en te ondervinden wat jouw eigen unieke ademhaling jou kan opleveren.

Ademen in een groep

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een zogenaamde ‘Ademcirkel‘. Daarbij gaan we in een groep van maximaal 10 personen verbonden ademhalen. De groepsenergie die dan ontstaat is heel bijzonder en kan processen extra ondersteunen of versterken. 

Deze ademcirkels organiseer ik in samenwerking met Raymond Vijverberg van Bliss Life – Work op elke eerste dinsdagavond van de maand in Naaldwijk. Je leest er hier meer over.

Heb je vragen? Of wil je een afspraak maken voor een ademsessie? Neem dan contact met mij op.