Ademwerk

Wat is ademwerk?

Wat is ademwerk precies? Waartoe dient het, wat gebeurt er met je tijdens een ademsessie?

Er zijn diverse soorten ademwerk. ‘Verbonden ademen’ is er één van. En daar werk ik in mijn ademsessies en ademcirkels mee. Het is geen ademhalingsvorm om in het dagelijkse leven voortdurend toe te passen, maar een middel om in contact te komen met de diepere bewustzijnslagen in jou. 

Door hiermee te werken, creëren we -ik als facilitator en jij als ontvanger- een gelegenheid om beperkende overtuigingen in het bewustzijn te krijgen. Beperkende overtuigingen en gewoontepatronen hebben vaak een negatieve invloed op een normaal en rustig adempatroon. Daarnaast belemmeren ze je om voluit te leven en in je kracht te staan. De moeite waard dus om hier actief mee aan de slag te gaan.

 

Breed toepasbaar

Ik kan je eveneens veel tips geven betreffende een optimale manier van ademen. En daarmee bedoel ik dan wel de dagdagelijkse en voortdurende manier waarop je ademhaalt.
Een optimale ademhaling werkt herstellend op heel veel soorten klachten zoals hyperventilatie, astma, bronchitis, hoofdpijn, migraine, rugpijn, slaapproblemen, depressie, concentratieproblemen en chronische vermoeidheid. Vaak zijn dit symptomen van onderliggende lagen, die aandacht vragen.

Een goede manier van ademhalen is in de breedste zin van het woord, ontzettend goed voor je gezondheid. Wat veel mensen niet weten is dat de zuurstof door je lichaam voornamelijk wordt opgenomen tijdens de uitademing. Conclusie: hoe langer je uitademt, hoe meer gelegenheid je jouw lichaam geeft om zuurstof op te nemen. En dit kun je gewoon leren, simpelweg door regelmatig bewust langer uit te ademen. En dat kun je doen terwijl je bezig bent met je dagelijkse bezigheden. Ademen moet je toch. Je zult merken dat dit je al na enkele ademhalingen mentaal direct een stuk rustiger maakt. En als je rustiger bent kun je beter relativeren en jezelf concentreren. Zodoende kun je ook zelf de keuze maken aan welke gedachten jij aandacht geeft. 
In die zin is zoiets eenvoudigs als ‘ademhalen’ dus heel breed inzetbaar.

Diepere lagen

Nu even door over de werkvorm Verbonden Ademen.

Ben jij je bewust van je ademhaling? En van de mogelijkheden die deze ’tool’ jou biedt?

Verbonden ademen is een effectieve manier om diepere lagen in jezelf te ontdekken. Je verschaft jezelf via de ademhaling toegang tot de diepere lagen in je onderbewustzijn. In deze gebieden bevinden zich juist vaak beperkende en valse overtuigingen. Deze kunnen ten grondslag liggen aan het niet tot wasdom komen, het niet gedijen. En het dus onvoldoende kunnen leven van jouw potentieel.

Maar verbonden ademen biedt meer! Zo is het ook een effectieve en eenvoudige manier om het zelf-genezend vermogen van lichaam en geest te ondersteunen. 

Door dit ademwerk breng je enorm veel zuurstof in het lichaam, ook op plekken waar het normaal (met een normale ademhaling) niet kan komen. Je omzeilt de beperkende kracht en macht van het denken. Energie kan (weer) gaan stromen en blinde vlekken kunnen daardoor in het licht komen.

Een individuele sessie Verbonden ademen duurt 60 minuten. Daarbij komt dan nog de tijd die nodig is voor het voorgesprek (de intake) en ook nog wat tijd voor een eventueel gesprekje na afloop. 
Bij elkaar duurt dat gemiddeld 90 tot 100 minuten. 

JA zeggen tegen het leven

Verbonden ademhalen is een bijzonder krachtige methode om weer in contact te komen met je zuiverste vorm van zijn, met je zielskern. 

Je ademhaling veranderen en meer bewustzijn verkrijgen in de manier waarop je ademt, zorgt eigenlijk dat je ‘lichter’ gaat leven. Dat wil zeggen: dat je gaat leven vanuit je natuurlijke kracht. Je gaat je weer vitaler voelen, krijgt meer energie en je voelt je gelukkiger en blijer. Ook leer je jezelf beter kennen. Kortom: je gaat weer volledig leven vanuit jezelf met al jouw natuurlijke kwaliteiten en gaven! Ademen is in mijn ogen dan ook JA! zeggen tegen het leven. Adem je beperkt dan leef je ook beperkt.

“Adem je beperkt, dan leef je ook beperkt.“

Levensveranderend!

Want ook al is ademhalen iets wat we allemaal iedere dag doen, het gebeurt bijna altijd ongemerkt en onbewust. Pas als je echt lichamelijk ongemak gaat ervaren, bestaat er een kans dat je je meer bewust wordt van je eigen ademhaling. 

Misschien adem jij onvolledig, oppervlakkig, onregelmatig of te gehaast in? Jouw ademhaling laat zien hoe je op dit moment in het leven staat. Ervaar je stress, leef je gehaast en gejaagd, kom je veel tekort, de manier waarop je ademhaalt, laat het patroon zien. Want we passen onze ademhaling aan om niet echt te hoeven voelen. Hoe mooi en bijzonder is het dat slechts één ademhalingssessie verbonden ademen je leven al kan veranderen!

Goede resultaten

Bij de volgende thematieken heb ik deze ademhalingstherapie al toegepast met goed resultaat:

 • Stress
 • Depressiviteit
 • Angst om voluit te leven
 • Doodsangst(en)
 • Negativiteit
 • Levensangst
 • Burn-out
 • Angst om onder mensen te zijn
 • Astma
 • Traumaverwerking/Nachtmerries
 • Futloosheid
 • Opgeslagen en niet verwerkte emoties
 • Faalangst
 • Gebrek aan (zelf)vertrouwen.

Verstikkende of belemmerende patronen

Tijdens de eerste ademsessie observeer en analyseer ik jouw ademhaling wat mij kan helpen de patronen bloot te leggen die in jouw leven zorgen voor verstikkende of belemmerende blokkades. Tijdens opeenvolgende sessies ervaar je meer en meer wat een andere ademhaling jou (allemaal) kan brengen. Je gaat zien en vooral voelen wat ware ruimte en vrijheid voor jou betekenen.

Ik nodig je van harte uit kennis te komen maken met mijn verbonden ademwerk. Om aan de slag te gaan met jouw specifieke thematiek en vragen. Een uitgelezen kans om je leven definitief een andere wending te geven en te ondervinden wat jouw eigen unieke ademhaling jou kan opleveren.

Ademen in een groep

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een zogenaamde ‘Ademcirkel‘. Daarbij gaan we in een groep van maximaal 11 personen verbonden ademhalen. De groepsenergie die dan ontstaat is heel bijzonder en kan processen extra ondersteunen of versterken. 

Deze ademcirkels organiseer ik in samenwerking met Raymond Vijverberg van Bliss Life – Work op elke laatste dinsdagavond van de maand in Naaldwijk. Je leest er hier meer over.

Heb je vragen? Of wil je een afspraak maken voor een ademsessie? Neem dan contact met mij op.